Cele mai eficiente masti pentru ten uscat

Afară este iarnă, iar dacă avem și „norocul” să avem un ten uscat, pielea noastră va avea și mai mult de suferit. De aceea am făcut un top al celor mai eficiente măşti pentru tenul uscat, superuscat, matur şi îmbătrânit. Ne apucăm de treabă?


Mască cu ou şi miere

o linguriţă de miere raw (am mai discutat cât e de important ca mierea să fie raw), amestecată cu o linguriţă de ulei de măsline extravirgin, presat la rece şi un albuş de ou. Amestecați până când textura se „întăreşte” puţin. Aplicaţi apoi masca pe ten, lăsaţi să acţioneze 15 minute, şi apoi îndepărtaţi cu un prosop umezit în apă călduţă.

Mască cu banane, iaurt şi miere

Invitaţi două banane, o lingura de miere şi o jumătate de cană de iaurt să joace o horă în blender. După ce au ameţit bine şi s-au transformat în pastă, aplicaţi pe ten, lăsaţi să acţioneze 20 minute, apoi curăţaţi cu apă călduţă.

Mască cu avocado şi miere

O jumătate de avocado bine copt, pasat. Adăugaţi şi miere raw până obţineţi o pastă. Lăsaţi să acţioneze pe ten 10 minute, şi apoi îndepărtaţi cu un prosop umezit în apă rece. Dacă vreţi, puteţi transforma această reţetă şi într-un scrub, adăugând o linguriţă de zahăr brun.

O zi frumoasă ca voi să aveţi!

Inapoi